Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Revelion Alsacia

Descriere

Destinatie: Germania

Durata: 6 nopti

Plecari: 30 decembrie

Transport AVION | 7 zile, 6 nopti |

REVELION ALSACIA

Mulhouse – Eguisheim – Turckheim – Colmar – Strasbourg – Selestat – Obernai 


Descriere tur

ITINERARIU:  Frankfurt – Heidelberg – Baden-Baden – Mulhouse – Basel – Mulhouse – Eguisheim – Turckheim – Colmar – Strasbourg – Selestat – Obernai – Frankfurt

Data de plecare:  30 decembrie

PROGRAM:

30 decembrie: Bucuresti – Frankfurt – Heidelberg – Baden-Baden – Mulhouse

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul LH1423 al companiei Lufthansa cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 06:00 si aterizare la ora 07:40. Ne vom imbarca in autocar si ne indreptam catre Heidelberg, oras in care vom vizita centrul vechi. In pietele flancate de cladiri impresionante, vom gasi numeroase cafenele si magazine cu articole traditionale. Vom putea admira Biserica Sfantului Duh, Podul Vechi construit in a doua parte a secolului al XVIII-lea peste raul Neckar si Castelul Heidelberg, care domina panorama orasului. Vom ajunge apoi, la Baden Baden, un oras cunoscut pentru apele termale, gradinile superbe si cazinoul frecventat de starurile de cinema. Excursia continua catre Alsacia si ajungem la Mulhouse. Timp liber la dispozitie.  Cazare la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar.

31 decembrie : Mulhouse – Basel – Seara de Revelion

Mic dejun. In ultima zi din an vom face o excursie in Elvetia la Basel, orasul in care se intrepatrund influentele elvetiene, franceze si germane. Impreuna cu insotitorul de grup vom admira principalele atractii turistice: Catedrala, Poarta Spalen, Fantana Tinguely, Marktplatz si Turnul Roche. In timpul liber pe care-l vom avea la dispozitie in Basel, vom putea gusta Basler Lackerli, biscuitul traditional elvetian, faimoasele branzeturi fondue si raclette, dar si gluhwein-ul, vinul fiert german. Intoarcere la Mulhouse. Timp liber la dispozitie si pregatire pentru seara de revelion. Seara, optional, vom putea participa la o cina festiva de Revelion, intr-un restaurant local (detaliile vor fi comunicate la sfarsitul lunii octombrie) sau la petrecerea publica de revelion din piata centrala. Cazare la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar.

01 ianuarie:  Mulhouse – La Multi ani 2025 !

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mulhouse, oras aflat in sudul Alsaciei, la granita dintre cele 3 tari: Germania, Franta si Elvetia. Numit Ville d’Art et d’Histoire, in 2008, datorita patrimoniului sau cultural, Mulhouse este un oras cunoscut pentru muzeele sale tehnice, dar si pentru arta stradala si pentru instalatiile contemporane, fiind o galerie de arta urbana in aer liber. Veti putea admira Turnul Europei, cu 3 laturi, Turnul Bollwerk construit in 1390, iar in Piata Reunion din centrul vechi, veti putea admira Primaria de secol XVI si Templul Sainte-Etienne realizat in stil neogotic, ce pastreaza vitraliile bisericii originale din secolul al XII-lea. Timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar.

02 ianuarie: Mulhouse – Eguisheim – Turckheim – Colmar

Mic dejun. Astazi excursia continua catre Eguisheim, un orasel medieval autentic, cu un castel, cu case traditionale si cu alei dispuse concentric. Ne vom opri la Casa Porumbelului pentru o fotografie, iar in Place du Chateau vom admira fantana si Capela Saint-Leon IX. Apoi, vom vizita Turckheim, unul dintre putinele orase in care se mai pastreaza traditia rondului de noapte. Vom trece prin portile orasului vechi, printre care se numara  Poarta Franta, folosita in perioada medievala pentru negotul cu Elvetia si Poarta Munster, care ii atentiona pe localnici cu privire la furtunile ce se apropiau, printr-un clopot. De asemenea, vom admira Biserica Saint-Anne si Primaria. Ajungem la Colmar, un oras cunoscut pentru podgoriile sale si pentru centrul istoric foarte bine conservat, cu cladiri care dateaza din epoca medievala pana in secolul al XIX-lea. De asemenea, Colmar este cunoscut pentru numeroasele magazine in care se gasesc produse „made in Alsace”: alimente, decoratiuni, textile si accesorii. Timp liber la dispozitie in Colmar. Cazare la Hotel Mercure Colmar Centre Unterlinden 4* sau similar.

03 ianuarie: Colmar – Strassbourg 

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Strasbourg, capitala Alsaciei, unde vom participa la un tur de oras cu ghid local in Grand Ile, centrul istoric al orasului, inconjurat de raul Ill si inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom admira simbolul orasului Strasbourg - Catedrala, realizata in stil gotic si numita de Victor Hugo o minune gigantica si delicata. Fiind una dintre cele patru capitale de facto ale Uniunii Europene, Strasbourg gazduieste sediul Parlamentului European. Cladirea impunatoare a parlamentului, eliptica, a fost inaugurata in 1999 si este realizata din otel, sticla si lemn, iar pe langa sala plenara, adaposteste peste 1000 de birouri.Timp liber la dispozitie in Strassbourg. Dupa-amiaza, intoarcere la Colmar. Timp liber la dispozitie in Colmar. Cazare la Hotel Mercure Colmar Centre Unterlinden 4* sau similar.

04 ianuarie: Colmar – Selestat – Obernai – Frankfurt  

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Selestat, al treilea cel mai bogat oras din Alsacia, dupa Strasbourg si Colmar, din punct de vedere cultural. In centrul vechi al orasului, vom admira biserica in stil romanic Sainte-Foy, biserica in stil gotic Saint Georges, Turnul Vrajitoarelor, Turnul cu Ceas, Casa Painii din Alsacia si Biblioteca Umanista, a carei colectie a fost inclusa de UNESCO in Registrul Memoria Lumii. Ne vom continua drumul catre Obernai, un orasel situat in inima Alsaciei, la poalele Muntelui St. Odile, care si-a pastrat farmecul de altadata, cu fortificatii medievale si poteci inguste, apoi vom ajunge spre seara la Frankfurt. Cazare la Hotel Novotel Frankfurt City 4* sau similar.

05 ianuarie: Frankfurt – Bucuresti

Mic dejun. Insotiti de ghidul local, vom porni intr-un tur al orasului Frankfurt, in care vom admira principalele atractii turistice: Catedrala din Frankfurt, Biserica Sf.Paul, Podul Eiserne Steg, Piata Goethe si Opera Veche. Frankfurt este centrul financiar al tarii, gazduind Banca Centrala a Germaniei, dar si Banca Centrala Europeana. Orasul are cei mai multi zgarie-nori din Germania, insa veti putea admira arhitectura traditionala din centrul vechi al orasului, unde veti avea timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe zborul LH1422 al companiei Lufthansa cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 20:30 si aterizare pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 23:55.

*Grup minim 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local pe perioada circuitului conform programului
  • 6 nopti cazare hoteluri 4* situate central cu mic dejun, astfel:
    • 3 nopti in Mulhouse, la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar
    • 2 nopti in Colmar la Hotel Mercure Colmar Centre Unterlinden 4* sau similar
    • 1 noapte in Frankfurt la Hotel Novotel Frankfurt City 4* sau similar
  • Tururi, vizite si excursii incluse:
    • Vizite in Germania la Heidelberg si Baden-Baden
    • Excursie in Elvetia la Basel
    • Vizite in Alsacia la: Mulhouse, Eguisheim, Turckheim, Colmar, Selestat si Obernai
    • Tur de oras cu ghid local in Strassbourg – Capitala Alsaciei
    • Tur de oras cu ghid local in Frankfurt
  • Ghizi locali in: Strassbourg, Frankfurt
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Taxele de oras (se achita individual la receptia hotelurilor)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaportul, aflate in curs de valabilitate

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborurile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Destinatie: Germania

Durata: 6 nopti

Plecari: 30 decembrie

Transport AVION | 7 zile, 6 nopti |

REVELION ALSACIA

Mulhouse – Eguisheim – Turckheim – Colmar – Strasbourg – Selestat – Obernai 


Descriere tur

ITINERARIU:  Frankfurt – Heidelberg – Baden-Baden – Mulhouse – Basel – Mulhouse – Eguisheim – Turckheim – Colmar – Strasbourg – Selestat – Obernai – Frankfurt

Data de plecare:  30 decembrie

PROGRAM:

30 decembrie: Bucuresti – Frankfurt – Heidelberg – Baden-Baden – Mulhouse

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 04:00 pentru imbarcare pe zborul LH1423 al companiei Lufthansa cu destinatia Frankfurt. Decolare la ora 06:00 si aterizare la ora 07:40. Ne vom imbarca in autocar si ne indreptam catre Heidelberg, oras in care vom vizita centrul vechi. In pietele flancate de cladiri impresionante, vom gasi numeroase cafenele si magazine cu articole traditionale. Vom putea admira Biserica Sfantului Duh, Podul Vechi construit in a doua parte a secolului al XVIII-lea peste raul Neckar si Castelul Heidelberg, care domina panorama orasului. Vom ajunge apoi, la Baden Baden, un oras cunoscut pentru apele termale, gradinile superbe si cazinoul frecventat de starurile de cinema. Excursia continua catre Alsacia si ajungem la Mulhouse. Timp liber la dispozitie.  Cazare la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar.

31 decembrie : Mulhouse – Basel – Seara de Revelion

Mic dejun. In ultima zi din an vom face o excursie in Elvetia la Basel, orasul in care se intrepatrund influentele elvetiene, franceze si germane. Impreuna cu insotitorul de grup vom admira principalele atractii turistice: Catedrala, Poarta Spalen, Fantana Tinguely, Marktplatz si Turnul Roche. In timpul liber pe care-l vom avea la dispozitie in Basel, vom putea gusta Basler Lackerli, biscuitul traditional elvetian, faimoasele branzeturi fondue si raclette, dar si gluhwein-ul, vinul fiert german. Intoarcere la Mulhouse. Timp liber la dispozitie si pregatire pentru seara de revelion. Seara, optional, vom putea participa la o cina festiva de Revelion, intr-un restaurant local (detaliile vor fi comunicate la sfarsitul lunii octombrie) sau la petrecerea publica de revelion din piata centrala. Cazare la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar.

01 ianuarie:  Mulhouse – La Multi ani 2025 !

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mulhouse, oras aflat in sudul Alsaciei, la granita dintre cele 3 tari: Germania, Franta si Elvetia. Numit Ville d’Art et d’Histoire, in 2008, datorita patrimoniului sau cultural, Mulhouse este un oras cunoscut pentru muzeele sale tehnice, dar si pentru arta stradala si pentru instalatiile contemporane, fiind o galerie de arta urbana in aer liber. Veti putea admira Turnul Europei, cu 3 laturi, Turnul Bollwerk construit in 1390, iar in Piata Reunion din centrul vechi, veti putea admira Primaria de secol XVI si Templul Sainte-Etienne realizat in stil neogotic, ce pastreaza vitraliile bisericii originale din secolul al XII-lea. Timp liber la dispozitie. Cazare la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar.

02 ianuarie: Mulhouse – Eguisheim – Turckheim – Colmar

Mic dejun. Astazi excursia continua catre Eguisheim, un orasel medieval autentic, cu un castel, cu case traditionale si cu alei dispuse concentric. Ne vom opri la Casa Porumbelului pentru o fotografie, iar in Place du Chateau vom admira fantana si Capela Saint-Leon IX. Apoi, vom vizita Turckheim, unul dintre putinele orase in care se mai pastreaza traditia rondului de noapte. Vom trece prin portile orasului vechi, printre care se numara  Poarta Franta, folosita in perioada medievala pentru negotul cu Elvetia si Poarta Munster, care ii atentiona pe localnici cu privire la furtunile ce se apropiau, printr-un clopot. De asemenea, vom admira Biserica Saint-Anne si Primaria. Ajungem la Colmar, un oras cunoscut pentru podgoriile sale si pentru centrul istoric foarte bine conservat, cu cladiri care dateaza din epoca medievala pana in secolul al XIX-lea. De asemenea, Colmar este cunoscut pentru numeroasele magazine in care se gasesc produse „made in Alsace”: alimente, decoratiuni, textile si accesorii. Timp liber la dispozitie in Colmar. Cazare la Hotel Mercure Colmar Centre Unterlinden 4* sau similar.

03 ianuarie: Colmar – Strassbourg 

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Strasbourg, capitala Alsaciei, unde vom participa la un tur de oras cu ghid local in Grand Ile, centrul istoric al orasului, inconjurat de raul Ill si inclus in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom admira simbolul orasului Strasbourg - Catedrala, realizata in stil gotic si numita de Victor Hugo o minune gigantica si delicata. Fiind una dintre cele patru capitale de facto ale Uniunii Europene, Strasbourg gazduieste sediul Parlamentului European. Cladirea impunatoare a parlamentului, eliptica, a fost inaugurata in 1999 si este realizata din otel, sticla si lemn, iar pe langa sala plenara, adaposteste peste 1000 de birouri.Timp liber la dispozitie in Strassbourg. Dupa-amiaza, intoarcere la Colmar. Timp liber la dispozitie in Colmar. Cazare la Hotel Mercure Colmar Centre Unterlinden 4* sau similar.

04 ianuarie: Colmar – Selestat – Obernai – Frankfurt  

Mic dejun. Ne vom indrepta catre Selestat, al treilea cel mai bogat oras din Alsacia, dupa Strasbourg si Colmar, din punct de vedere cultural. In centrul vechi al orasului, vom admira biserica in stil romanic Sainte-Foy, biserica in stil gotic Saint Georges, Turnul Vrajitoarelor, Turnul cu Ceas, Casa Painii din Alsacia si Biblioteca Umanista, a carei colectie a fost inclusa de UNESCO in Registrul Memoria Lumii. Ne vom continua drumul catre Obernai, un orasel situat in inima Alsaciei, la poalele Muntelui St. Odile, care si-a pastrat farmecul de altadata, cu fortificatii medievale si poteci inguste, apoi vom ajunge spre seara la Frankfurt. Cazare la Hotel Novotel Frankfurt City 4* sau similar.

05 ianuarie: Frankfurt – Bucuresti

Mic dejun. Insotiti de ghidul local, vom porni intr-un tur al orasului Frankfurt, in care vom admira principalele atractii turistice: Catedrala din Frankfurt, Biserica Sf.Paul, Podul Eiserne Steg, Piata Goethe si Opera Veche. Frankfurt este centrul financiar al tarii, gazduind Banca Centrala a Germaniei, dar si Banca Centrala Europeana. Orasul are cei mai multi zgarie-nori din Germania, insa veti putea admira arhitectura traditionala din centrul vechi al orasului, unde veti avea timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, transfer la aeroport, pentru imbarcarea pe zborul LH1422 al companiei Lufthansa cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora locala 20:30 si aterizare pe Aeroportul International Henri Coanda Otopeni la ora 23:55.

*Grup minim 25 de platitori
**In caz de neintrunire a numarului de participanti cu minim 21 de zile inainte de data plecarii, circuitul se anuleaza sau se reprogrameaza.

SERVICII INCLUSE :

  • Bilet de avion Bucuresti – Frankfurt – Bucuresti, zbor direct, compania Lufthansa
  • Taxele de aeroport si combustibil (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
  • Bagaj de mana si bagaj de cala
  • Transport cu autocar local pe perioada circuitului conform programului
  • 6 nopti cazare hoteluri 4* situate central cu mic dejun, astfel:
    • 3 nopti in Mulhouse, la Hotel Mercure Mulhouse Centre 4* sau similar
    • 2 nopti in Colmar la Hotel Mercure Colmar Centre Unterlinden 4* sau similar
    • 1 noapte in Frankfurt la Hotel Novotel Frankfurt City 4* sau similar
  • Tururi, vizite si excursii incluse:
    • Vizite in Germania la Heidelberg si Baden-Baden
    • Excursie in Elvetia la Basel
    • Vizite in Alsacia la: Mulhouse, Eguisheim, Turckheim, Colmar, Selestat si Obernai
    • Tur de oras cu ghid local in Strassbourg – Capitala Alsaciei
    • Tur de oras cu ghid local in Frankfurt
  • Ghizi locali in: Strassbourg, Frankfurt
  • Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE :

  • Asigurarea storno si medicala (recomandata)
  • Taxele de oras (se achita individual la receptia hotelurilor)
  • Bacsisul recomandat pentru sofer si ghizii locali: aprox. 5 euro/persoana/zi
  • Biletele de intrare la obiectivele turistice din program

INFORMATII UTILE

Documente de calatorie:

  • Cartea de identitate sau pasaportul, aflate in curs de valabilitate

Cazarea si programul excursiei:

  • Clasificarea hotelurilor din program este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
  • Hotelurile nominalizate in program pot suferi modificari pana la data plecarii, insa intotdeauna se vor oferi hoteluri similare ca locatie si confort.
  • Majoritatea hotelurilor nu detin camere triple. Pentru ocuparea de 3 adulti, se vor confirma camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila.
  • Distributia camerelor se face de catre receptia hotelurilor; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre calator la receptie, asistat de insotitorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
  • Persoanele care calatoresc singure, dar nu doresc sa achite suplimentul de camera single, pot opta pentru partaj in camera dubla, situatie in care vor imparti camera cu un alt calator din grup, de acelasi sex, aflat in aceeasi situatie. Daca pana la plecare nu gaseste partaj, calatorul se poate retrage din contract fara penalizari sau va achita suplimentul de camera single.
  • Insotitorul de grup poate efectua modificari programului (schimbari de ore, modificarea ordinii desfasurarii acestuia), fara a afecta insa structura serviciilor, efectuandu-l astfel in totalitate.

Informatii referitoare la zborurile incluse in pachet:

  • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce modificari zborurilor contractate pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de retur. Agentia organizatoare va informa calatorii asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
  • Alocarea locurilor in avion se face de catre ghiseul de check-in din aeroport in functie de ordinea sosirii pasagerilor. Recomandam efecturea check-in-ului on-line inainte de prezentarea la aeroport.
  • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
  • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.